Fylletråd!

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
View more smilies

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Fylletråd!

Re: Fylletråd!

by Utomjordingen » 22 Apr 2024, 23:03

Har börjat nu ta 3 vitlökskapslar varje dag och även multivitamintabletter med mera! Så kanske min psykiska hypokondriker släpper lite.

Sen köpte jag sådana här eteriska oljor till badet för att försöka lugna ner mig/koppla av/få mig att komma till ro. Jag har haft tio krascher på ett halvår så därför också. Försöker komma över kriserna på mitt sätt.

"Beskrivning
Weleda Pine Reviving Bath Milk är en badolja med doft av ädelgran - en doft som ger en känsla av lugn till både kroppen och sinnet. Den återhämtande badoljan påminner om doften och friden i en barrskog och är perfekt att använda när du behöver komma ner i varv och koppla av.

Weleda Pine badolja innehåller aromatiska, eteriska oljor som ger en känsla av harmoni och välbefinnande.".

Image

"Beskrivning
Weleda Lavender Relaxing Bath Milk är en avslappnande och lugnande badtillsats med eterisk olja från lavendel. Ger en skön känsla för kropp och sinne! Doften från lavendelns eteriska oljor är perfekt när du behöver koppla av och minska spänningar. Lavender Relaxing Bath Milk är perfekt till kvällsbadet för att lättare kunna varva ner och komma till ro."

Image

Re: Fylletråd!

by Utomjordingen » 22 Apr 2024, 21:51

"107 SVT Text måndag 22 apr 2024
INRIKES PUBLICERAD 22 APRIL

Fler tar av barnens sparpengar


Antalet föräldrar som tagit av barnens
sparpengar har mer än fördubblats
i jämförelse med förra året, enligt en
undersökning av Länsförsäkringar.

Undersökningen visar att var tionde
förälder har tagit av barnens
sparpengar utan att sätta tillbaka
summan. Förra året var andelen fyra
procent. Bland föräldrar med låg
inkomst uppger var tredje att de tagit
av barnens sparande det senaste året.

-De har ofta små marginaler som gjort
att man nog varit tvungen att hitta
pengar för att betala räkningar, säger
privatekonomen Stefan Westerberg.
Inrikes 101 Utrikes 104 Innehåll 700".

"Text-tv"

På min tid när jag var barn under 1970–1980 talet så hade jag inga föräldrar som sparade pengar åt mig eller inte ens jag själv gjorde det.

Re: Fylletråd!

by Utomjordingen » 22 Apr 2024, 21:41

Spelade Roulett idag men vann bara +550 kronor - alltid något! Sammanlagt sen jag fick sjukersättning så har jag i alla fall vunnit + 5500 kronor - pengarna behövs bland annat till cigarettlimpor för jag har slut på tobaks lager. Köpt flera cigarettlimpor sen förra vecka - men kommer ändå inte att räcka till nästa gång jag får sjukersättning utan måste köpa fler cigarettlimpor.

Re: Fylletråd!

by Utomjordingen » 22 Apr 2024, 07:28

Det blir mer som hokus pokus värld eller rättare sagt, det blir mer som science fictionvärld fast på riktigt!

Re: Fylletråd!

by Utomjordingen » 22 Apr 2024, 07:18

När man får psykiska symptom i början av sin sjukdomskarriär som osynliga ljud som jag fick då får man i samma veva en ändrad bild av livet - skev samhällsbild! Verkligheten blir annorlunda när man får psykiska symptom.

Re: Fylletråd!

by Utomjordingen » 22 Apr 2024, 06:32

När jag dricker folköl och blir salongsberusad så får jag i alla fall distans till osynliga ljuden och samtidigt distans gentemot mig själv - och då känns allt mycket bättre! Med andra ord, jag självmedicinerar mig med alkohol.

Re: Fylletråd!

by Utomjordingen » 22 Apr 2024, 06:30

Ja, men jag har haft så här med osynliga ljud även när jag inte drack alkohol och då var det ännu värre i början av min sjukdomskarriär - som var våren 1990 - för jag visste ingenting om psykiska sjukdomar var det handlade om och då var det ännu värre vanföreställningar och ångest än var det är idag?! Idag har jag i alla fall någorlunda kontroll över mina psykiska symptom men lider ändå av det än idag.

Re: Fylletråd!

by zoegas » 22 Apr 2024, 06:18

Bakis och beroende? Det blir värre med ångest.

Re: Fylletråd!

by Utomjordingen » 22 Apr 2024, 05:55

Det är så jobbigt när man inte kan ha distans till sig själv på grund av alla osynliga ljud!

Re: Fylletråd!

by Utomjordingen » 22 Apr 2024, 05:54

Vaknade tidigt idag och efter frukosten hade jag en salig soppa utav ljudillusioner, hörselhallucinationer och musikhallucinationer + tinnitus på det så började jag tänka dåligt och fick vanföreställningar om telepati och/eller någon myndighet kör med ljudvapenteknologi mot psykisk sjuka. Eller så är det som vanligt att det blir så här med mig varje gång jag nyktrar till så jag överväger snart att aldrig bli nykter helt igen. Det kan vara farligt om jag fastnar i alla dessa osynliga ljud för det gör att jag fungerar dåligt i vardagen.

Re: Fylletråd!

by Utomjordingen » 21 Apr 2024, 16:25

Fick dålig start på Europatipset så jag får nu förlitar mig på Topptipset att den kupongen går in i stället.

Re: Fylletråd!

by Utomjordingen » 21 Apr 2024, 16:02

"Obehandlad psykisk sjukdom bakom dådet i Sydney

Obehandlad psykisk sjukdom pekas ut som skälet bakom att 40-årige Joel Cauchi högg ihjäl sex personer i en shoppinggalleria i Sydney i Australien, skriver AFP. Enligt Cauchis föräldrar diagnostiserades han med schizofreni som 17-åring.

Sjukdomen hölls länge under kontroll med hjälp av mediciner men på senare år ska medicineringen ha trappats ner och Cauchi ska gradvis ha fallit tillbaka i sjukdom.

ReadBakery
Att fem av de sex dödsoffren var kvinnor har väckt frågor om offren valdes ut på grund av sitt kön. Men det avfärdar flera experter nu.

– Den större frågan om mäns våld mot kvinnor och att många kvinnor skadas eller dödas av män som inte är psykiskt sjuka är ett nationellt problem. Men det här fallet handlar inte om det, säger professor Ian Hickie vid University of Sydney's Brain and Mind Centre.".

"MSN-nyheter"

Precis vad jag tänkte att det kunde vara så innan jag läste nyheten - han fick inte den hjälp som han behövde. Risken är ganska stor att psykiatrin/systemet försummar sjuka människor. Händer i Sverige med...

Top