Kanske inget recept så men jag gör en kompott ibland som är helt ok.
Koka röda linser och ris tillsammans. Brukar vara lagom med 14-15 minuter med hänsyn till linserna.
Häll sedan av vattnet och ös linserna och riset i förslagsvis en djup tallrik.
Sedan kan man tillsätta tex jordnötter, majs, solrosfrön, rivna morötter, eller/och lök.
Det kan bli lite torrt så en färdig sås av något slag är att föredra till att blanda ihop med kompotten.
Lins och riskompott
Moderator: Moderator 1
Re: Lins och riskompott
1Dave,
Kan du rekommendera någon sås som passar till kompotten av röda linser?
Kan du rekommendera någon sås som passar till kompotten av röda linser?
Hit kommer bara änglar med salt i tygvecken, som vet konsten att tiga inför den som alltid fått hjälpen försent, försent. Ylva Eggehorn
Re: Lins och riskompott
Det finns en soltorkad tomatsås på bla ICA som jag tycker passar. Ska kolla märket när jag kommer hem.
/Dave
davetherambler@gmail.com
davetherambler@gmail.com
Re: Lins och riskompott
Felix var det som tillverkar den såsen jag tänkte på Geta.
/Dave
davetherambler@gmail.com
davetherambler@gmail.com
Re: Lins och riskompott
Ska testa!
Hit kommer bara änglar med salt i tygvecken, som vet konsten att tiga inför den som alltid fått hjälpen försent, försent. Ylva Eggehorn