Köksredskap
Moderator: Moderator 1
Re: Köksredskap
Jag undrar jag vad man ska med en mandolin till. Skivar man potatis med den blir de väl i tunnaste laget? En skåra för det finns väl på ett vanligt rivjärn, på en av kortsidorna skulle jag tro.
Re: Köksredskap
Det undrar jag också!
Den som tvingas ut i vildskog
ser med nyfödd syn på allt,
och han smakar tacksam
livets bröd och salt.
Karin Boye
ser med nyfödd syn på allt,
och han smakar tacksam
livets bröd och salt.
Karin Boye
Re: Köksredskap
Det var väl i höstas jag lärde mig vad en mandolin är för något. Nej, ett vanligt rivjärn räcker för mig.
Re: Köksredskap
Det går att ställa in bladet. Och det går snabbt, fast gör man bara till sig själv. Då är det inte värd disken. Men alla skivor och pommes blir lika stora.
Re: Köksredskap
"NilsJohan Röda Clara konservöppnare design Sigvard Bernadotte". En sådan har jag.
Re: Köksredskap
Jag är på jakt efter en ny och fin kniv. Kan tänka mig att slanta upp kanske 700 för en sådan. Vilket märke ska man köpa? Något japanskt, kanske? Allt blir så mycket bättre och roligare med fina köksredskap.
Re: Köksredskap
Jag vill ha en japansk kniv som kan skära sten. Fiskars må va ett bra märke, men det har dålig karma.
"Gläd er med dem som är glada, gråt med dem som gråter." - Romarbrevet 12:15
Re: Köksredskap
Jag har varit i Fiskars i Finland. Har en Fiskars sax.
Den som tvingas ut i vildskog
ser med nyfödd syn på allt,
och han smakar tacksam
livets bröd och salt.
Karin Boye
ser med nyfödd syn på allt,
och han smakar tacksam
livets bröd och salt.
Karin Boye
Re: Köksredskap
Vad är det för vits med glashäll, eller vad det heter, på spisen? Verkar mest vara för att det ska se flott ut. Jag klarar mig så bra med mina fyra plattor.