Page 2 of 23

Re: Paradrätter

Posted: 26 May 2021, 01:21
by Fantasio
Storkok har aldrig varit min grej. Jag tyckte det var drygt att behöva steka köttbullar två gånger när jag hade många rullade. Man kan ju göra dem i långpanna i ugnen, men det har jag aldrig provat.

Re: Paradrätter

Posted: 30 May 2021, 17:21
by Fantasio
Såser har jag aldrig lärt mig göra. Man kan visst hälla vatten i stekpannan efter att man stekt kött. Ska det vara mjöl i också? Soja?

Re: Paradrätter

Posted: 30 May 2021, 17:54
by Geta
Det finns så många färdiga såser eller pulversåser att köpa.

Re: Paradrätter

Posted: 31 May 2021, 15:24
by Fantasio
Jag köpte ibland ett block med torsk, vilket jag delade i mindre bitar. Vet att jag vände dem i ströbröd, har glömt om jag hade ägg och mjöl. Det blev väldigt gott.

"Vispa upp äggen i en djup tallrik. Krossa eller mortla den rostade löken och blanda med ströbrödet i en annan och mjöl, salt och peppar i en tredje tallrik. Vänd torsken först i mjölet, sen i ägget och sist i ströbrödsblandningen."

Rostad lök visste jag inte att man kunde ha.

Re: Paradrätter

Posted: 03 Jun 2021, 22:55
by Fantasio
Jag åt ibland korv med bröd. Antingen stekte dem eller kokade dem. Hade korvbröd såklart. Ketchup och rostad lök. Ingen senap trots att jag tycker om det. Ibland bostongurka. Det ramlade ned på en tallrik så jag slevade i mig det med en sked.

Re: Paradrätter

Posted: 06 Jun 2021, 12:30
by Fantasio
När jag gjorde hamburgare höll jag det enkelt. Lite ketchup på, rå gul lök, isbergssallad och tomat. Vill inte sitta med en fettdrypande skapelse.

Re: Paradrätter

Posted: 06 Jun 2021, 14:21
by Krokus
Ost! Är ju det viktigaste! Haha! :P

Re: Paradrätter

Posted: 08 Jun 2021, 07:11
by Nissegossen
Högrev, men helst fransyska. På fransyska kan man te x göra biff Stroganoff. Som det står, skall den göras med biff kött. Men låt det koka längre så blir det mört. Man kan få det så maten smälter på tungan. Paradrätten är Burgundisk köttgryta med vin i maten och en flaska till maten. Vinet i maten, en flaska, frånsett ett glas till kocken. Boeuf Bourguignon här är recept ni får söksidan med bacon eller rökt sidfläsk
https://www.google.se/search?q=burgundi ... nt=gws-wiz

Re: Paradrätter

Posted: 08 Jun 2021, 16:29
by Fantasio
Ja, din burgundiska gryta brukar du prata om, Nissegossen. Jag hade en fin gryta jag aldrig använde, så den fick mamma och pappa.

Re: Paradrätter

Posted: 10 Jun 2021, 16:33
by Fantasio
Vad har ni i er pyttipanna? Jag hade korvslantar och tärnad kassler i. Och så gul lök såklart.

Re: Paradrätter

Posted: 10 Jun 2021, 18:01
by Geta
Jag har kokt potatis, lök och champinjoner i min pytt i panna.

Re: Paradrätter

Posted: 12 Jun 2021, 14:57
by Fantasio
Ja, färska champinjoner kan man ju dela i två bitar och steka. Jag tycker mycket om svamp.