Page 1 of 7

Stark mat

Posted: 24 Dec 2021, 23:12
by Fantasio
Vissa säger sig uppskatta stark mat och jag kan bara hålla med. Men det får väl vara någon måtta? Det starkaste jag ätit var habanero som jag strösslade över en portion ris. Den ligger på mellan 100 000 och 350 000 scovillegrader och var för mycket för mig. Dock har jag köpt Tabasco med habanero och tacokrydda med habanero och det var ätligt. När jag var på pizzeria i Göteborg tog jag en pizza med piri piri, men den var inte så himla stark som jag trodde. Är det någon mer som testat habanero eller kanske något ännu starkare? Kanske vår admin Richard har provat på något riktigt starkt.

Re: Stark mat

Posted: 24 Dec 2021, 23:25
by Snurre
Jag använder habanero ibland i min mat, gillar starkt. Har nog inte ätit något starkare faktiskt. Får kanske göra det vid tillfälle, det är väl det starkaste i vanliga mataffärer.

Re: Stark mat

Posted: 26 Dec 2021, 15:26
by Geta
Det starkaste jag har ätit är på en thairestaurang. Jag bet i något jag
inte skulle ha bitit i.

Re: Stark mat

Posted: 26 Dec 2021, 21:47
by Fantasio
Vi har kedjan Spicy hot i min hemstad. Har ätit några olika rätter där, men inget jättestarkt.

Re: Stark mat

Posted: 27 Dec 2021, 20:11
by Fantasio
Man brukar ju säga att den utländska mat som serveras i landet är försvenskad. Inte samma sak som i hemländerna. Därför tror jag inte det är så mycket krut i till exempel mat från fjärran östern.

Re: Stark mat

Posted: 05 Jan 2022, 00:43
by Fantasio
Är det någon som har provat Carolina reaper? Mycket starkare är svårt att hitta. Jag skulle nog inte klara den. Är det någon här som provat harakirikorven någon gång?

Re: Stark mat

Posted: 05 Jan 2022, 06:27
by Klankedinken
Vi hade en carolina reaper i trädgården där jag växte upp men hunden tog den.. han fick åka in på sjukhus där personalen var tvungen att operera ut den ur magen!

Re: Stark mat

Posted: 05 Jan 2022, 12:28
by Geta

Re: Stark mat

Posted: 05 Jan 2022, 13:52
by Klankedinken
När du väl håller på kan du googla Scoville!

Re: Stark mat

Posted: 05 Jan 2022, 14:18
by Geta

Re: Stark mat

Posted: 09 Jan 2022, 20:57
by Fantasio
När jag kommer iväg till Spicy hot ska jag köpa en rätt med en chilifrukt efter sig på menyn. Det betyder att maten är stark, men tror inte på någon enorm hetta. Till exempel så gillar jag jalapenos och Tabasco med habanerosmak. Ett tag (vet inte om de finns fortfarande) såldes det tacokrydda med habanero i. Upplevde inte den som så stark. Annat var det med den torkade habaneron jag fick av mamma, jag kunde inte äta upp måltiden, det var fördömt starkt.

Re: Stark mat

Posted: 12 Jan 2022, 23:21
by Fantasio
Sambal oelek ska visst ligga på mellan 7000 och 8000 scovillegrader. Inte så förfärligt stark, men väldigt god.