Paradrätter
Moderator: Moderator 1
Re: Paradrätter
Saffranspasta ska jag ha till jul. Med katrinplommonfyllda fläskrullader och ugnstekta rotfrukter.
Last edited by Snuttan on 02 Oct 2022, 21:30, edited 1 time in total.
Re: Paradrätter
Saffranspannkaka brukar jag ha till jul. Första gången åt jag det
på Gotland med salmbärssylt och vispgrädde.
på Gotland med salmbärssylt och vispgrädde.
Den som tvingas ut i vildskog
ser med nyfödd syn på allt,
och han smakar tacksam
livets bröd och salt.
Karin Boye
ser med nyfödd syn på allt,
och han smakar tacksam
livets bröd och salt.
Karin Boye
Re: Paradrätter
Ja men saffranspannkaka ska jag ju såklart ha med . Aldrig smakat.
Ska köpa salmbärssylt.
Ska köpa salmbärssylt.
Re: Paradrätter
Klyftpotatis är ju väldigt gott. Tycker om det även om skalet är kvar, för det brukar det väl vara på klyftpotatis? Men jag tänker på att skära potatisen i skivor och ha i långpanna. Då ska det inte vara skal på dem. Någon som gjort klyftpotatis och tagit bort skalet på dem? Varför behålls skalet?
Re: Paradrätter
Blir väl knaprigare?Fantasio wrote: ↑12 Oct 2022, 20:36 Klyftpotatis är ju väldigt gott. Tycker om det även om skalet är kvar, för det brukar det väl vara på klyftpotatis? Men jag tänker på att skära potatisen i skivor och ha i långpanna. Då ska det inte vara skal på dem. Någon som gjort klyftpotatis och tagit bort skalet på dem? Varför behålls skalet?
"Gläd er med dem som är glada, gråt med dem som gråter." - Romarbrevet 12:15
Re: Paradrätter
De säga att skalet ger en bitter smak och konsistensen är inte rolig att tugga på. Det sägs att där är vitaminer i skalet med de förstörs Vid 60 grader.
Re: Paradrätter
Jag vill ha en fritös, en varmluftsfritös. Tydligen kan man få en för en tusenlapp. Har främst tänkt att använda den till att göra pommes frites i, men kanske man kan testa att ha i kycklingfiléer. Blir det gott?
Re: Paradrätter
Varmluft? Blir det inte torrt?
"Gläd er med dem som är glada, gråt med dem som gråter." - Romarbrevet 12:15
Re: Paradrätter
Ja, jag vet inte heller hur det fungerar. Mammas hade man olja i, köpt på dunk.
Re: Paradrätter
Jag undrar hur man friterar kycklingfiléer. Slänger man i dem råa i fritösen, eller ska de stekas först? Jag undrar liksom Zoidar hur resultatet blir bra av endast varmluft.
Re: Paradrätter
"Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och grädden och rör ner i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt."
2 deciliter mjölk och en halv deciliter grädde ska det visst vara. Jag har en fin potatispress, det är dags att använda den. Tänk egengjorda köttbullar till moset, så gott.
2 deciliter mjölk och en halv deciliter grädde ska det visst vara. Jag har en fin potatispress, det är dags att använda den. Tänk egengjorda köttbullar till moset, så gott.
Re: Paradrätter
Om jag leker med tanken på att köpa en gryta, vad kan jag ha den till? Jag var med i det så kallade träningsköket på psykosenheten och där fanns en gryta. Kan man tippa i ett helt kilo köttfärs och låta grytan stå på spisen? Gissar att man får röra runt en hel del. Helst skulle jag vilja göra stekar och ha potatis i med morotsslantar. Servera maten med syltlök. Långkok, alltså. Men jag har aldrig gjort det. Jag blev ju av med min fina gryta som mamma och pappa fick tillbaka av mig, den försvann när lägenheten tömdes.