Page 17 of 23

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2022, 10:54
by Geta
Det verkar mest vara fantasier, när du tänker på mat, Fantasio.

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2022, 20:25
by Fantasio
Geta wrote: 28 Oct 2022, 10:54 Det verkar mest vara fantasier, när du tänker på mat, Fantasio.
Ja, visst fantiserar jag. Vad tror ni, går det bra med renskav i pyttipanna?

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2022, 20:33
by Zoidar
Vet inte riktigt vad renskav är, men låter som det kan fungera.

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2022, 20:45
by Fantasio
Det säljs i mindre pappkartonger. Har fått för mig att det liknar kebabkött. Mamma och pappa åt det ibland.

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2022, 21:58
by Geta
Jag åt renskav förr.

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2022, 21:59
by Fantasio
Ska det stekas eller räcker det att värma i mikron?

Re: Paradrätter

Posted: 30 Oct 2022, 18:46
by Fantasio
Varför ska man värma mjölken och grädden innan man häller den över den mosade potatisen när man gör potatismos? Och varför både mjölk och grädde?

Re: Paradrätter

Posted: 30 Oct 2022, 20:12
by Krokus
Potatismoset blir kallt om du häller i kall mjölk. Jag brukar nöja mig med mjölk, även om mjölk och grädde är extra gott!

Re: Paradrätter

Posted: 30 Oct 2022, 20:43
by Fantasio
Jaha, där ser man. Jag har fått en stor kastrull av min mamma som jag kokar potatisen i. Koka dem mjuka och känna av med potatissticka. Sedan fram med potatisstöten och mosa potäterna. I med en rejäl klick smör och kanske två deciliter mjölk. Jag häller i den kall och värmer moset en stund på plattan för att få upp värmen på den. Ja, salt och svartpeppar får jag ju inte glömma heller.

Re: Paradrätter

Posted: 30 Oct 2022, 22:24
by Zoidar
Nu är jag hungrig. Ätit bara grönsaker idag.

Re: Paradrätter

Posted: 30 Oct 2022, 22:27
by Fantasio
Oj, det skulle jag också vara med grönsaksdiet. Själv har jag precis ätit köttbullar.

Re: Paradrätter

Posted: 10 Nov 2022, 00:24
by Fantasio
En av mina absoluta favoriträtter är som katten Gustafs favoritmat lasagne. När jag har blivit mer varm i kläderna är tanken att jag köper en kartong med tillbehör; Bechamelsås i pulverform och pastaplattor. Problemet är att det tar tid att göra. Först steker jag köttfärsen precis som jag gör och kryddar köttfärssås. Medan jag väntar på att köttfärsen ska stekas färdigt sätter jag på ugnen. Sedan tar jag fram min största kastrull och tippar i all köttfärs(sås) och strör över bechamelpulvret, tillsätter vatten och rör runt. Sedan ska ugnsformen plockas fram och smöras in. Sedan varvar man köttfärsen med pastaplattor och så ska den in i ugnen. Oklart vilket gradantal jag ska ha ugnen på och hur länge lasagnen ska vara inne, men det står väl på kartongen. Resultatet blir väldigt bra och till det vill jag ha slanggurka av någon anledning.