Stekpanna
Moderator: Moderator 1
Re: Stekpanna
Är det en stekpanna i järn?
Re: Stekpanna
Det är teflon. Jag vill inte ha gjutjärn. De är så tunga.
Re: Stekpanna
Jag brukar låta stekpannan svalna innan jag tar bort fettet med hushållspapper. Ett tips bara. Så slipper man att få stopp i avloppet i köket.
Choklad ställer inga dumma frågor. Choklad förstår.
Re: Stekpanna
Jag brukar hälla ut fettet i en plastlåda. Vill inte hälla ut fettet i slasken.
När det kallnar slänger jag det i soporna. Har sett fettklumpar i Londons
avloppssystem.
När det kallnar slänger jag det i soporna. Har sett fettklumpar i Londons
avloppssystem.
Hit kommer bara änglar med salt i tygvecken, som vet konsten att tiga inför den som alltid fått hjälpen försent, försent. Ylva Eggehorn
Re: Stekpanna
Jag har en teflonstekpanna och har spolat den med kallt vatten strax efter användandet och inget hände, den blev inte deformerad. Köpte den på Clas Ohlson.
Re: Stekpanna
Jag hatar tunna sladdriga teflonpannor. Har en rejäl stekpanna i gjutjärn med glaslock till. Den kommer att överleva mig. Har även en gjutjärnsgryta som samma lock passar till. Det är även nyttigt att steka i järnpannor eftersom lite järn fastnar på maten.
"Likt gröda mognar de dödliga. Likt gröda föds de på nytt"~ Katha Upanisad.
Re: Stekpanna
Jag köpte den på IKEA. Den såg robust ut men ack.
Re: Stekpanna
Har köpt min teflonstekpanna på ICA. Den är robust.
Hit kommer bara änglar med salt i tygvecken, som vet konsten att tiga inför den som alltid fått hjälpen försent, försent. Ylva Eggehorn
Re: Stekpanna
Nils-Johan är ett gammalt klassiskt fabrikat. Vet att de gör stekpannor och även andra köksredskap.
Re: Stekpanna
Jag har haft ett Skeppshult gjutjärn med trähandtag. Det gick på en tusing men har åkt i soporna. Det är för tungt. Men det blir bättre stekyta.