Energi i näsan

Berätta om intressanta eller ovanliga hallucinationer och vanföreställningar du haft.

Moderator: Moderator 1

User avatar
zoegas
Cesiummedlem
Posts: 12620
Joined: 21 Jul 2021, 15:07

Re: Energi i näsan

Post by zoegas »

En vanföreställning är något som andra inte tror på. Det betyder inte att det är osant. Det är psykiatrisk doktrin där det ska vara någon odiskutabel ultimat sanning. Det om nått är en vanföreställning
User avatar
Cosmos
Rheniummedlem
Posts: 4676
Joined: 24 May 2021, 16:58

Re: Energi i näsan

Post by Cosmos »

Läste om en kvinna som var fullt och fast övertygad om att det fanns ett litet krypin mellan hennes och grannens lägenhet och att det lilla rummet användes som tjuvgömma. Hon gick till polisen men de körde bara upp henne till psyket. Hon bedömdes inte farlig för sig själv eller andra men fick antipsykotika och skickades hem med en lapp om läkartid.

Men det skulle visa sig att kvinnan hade rätt. Rummet fanns faktiskt där och användes i brottsliga sammanhang. Det är väldigt viktigt att inte först tolka idéer som vansinniga utan att ha tålamod till att bena upp dem ordentligt.
Egentligen är allt bara på låtsas.
amandara
Osmiummedlem
Posts: 13135
Joined: 10 May 2021, 19:00

Re: Energi i näsan

Post by amandara »

Jag har varit med om skit. Läkaren skrev psykisocialt belastad. Sen var det bra med det. De VET att skit händer - men lyfter inte ett finger för att hjälpa. De har ett vapen och det är mediciner, det är vad man kan förvänta sig - allt annat får man sköta själv.
Post Reply