Botarna kommer att förgöra oss

Här kan allt diskuteras.

Moderator: Moderator 1

User avatar
zoegas
Cesiummedlem
Posts: 12680
Joined: 21 Jul 2021, 15:07

Re: Botarna kommer att förgöra oss

Post by zoegas »

Första gången jag läst om AI i krig. Den spottar ut misstänkta terrorister som mål för stridsflyg.

https://www.theguardian.com/world/2024/ ... airstrikes
“At its peak, the system managed to generate 37,000 people as potential human targets,” one of the sources said. “But the numbers changed all the time, because it depends on where you set the bar of what a Hamas operative is.”

They added: “There were times when a Hamas operative was defined more broadly, and then the machine started bringing us all kinds of civil defence personnel, police officers, on whom it would be a shame to waste bombs. They help the Hamas government, but they don’t really endanger soldiers.”
User avatar
Richard
Administratör
Posts: 8212
Joined: 10 May 2021, 13:45
Location: Ängelholm
Contact:

Re: Botarna kommer att förgöra oss

Post by Richard »

Richard wrote: 22 Nov 2023, 10:09 Jag tror att om vi inte går under av kärnvapenkrig, meteoritnedslag eller liknande, så kommer vi att förvandlas till robotar. Vi blir mer o mer beroende av elektronik o man kan kombinera människan med tekniken mer o mer. Vi opererar t.ex. in elektronik i kroppen o liknande. Redan idag kan man köpa sig robotflickvänner ( :roll: ) Tänk om vi kommer till en sån punkt där man kan göra dom gravida?

Så när vi har skapat ett AI-medvetande så kommer de att utradera det sista av mänskligheten, o bygga vidare på sig själv...

Hur fortsätter tidslinjen? Den lär ju fortsätta på nått sätt?

Image
Jag hittade hur jag tror att tidslinjen kommer att fortsätta...

Image
Blogg, dagbok och hemsida: https://www.richardhandl.com/
User avatar
memphis
☢️ Americiummedlem ☢️
Posts: 36712
Joined: 08 Jun 2021, 14:33

Re: Botarna kommer att förgöra oss

Post by memphis »

Om man ska bygga såna Terminator-varelser, så måste de byggas med en inbyggd spärr att inte skada eller döda. Fast det kommer inte att ske, för såna maskiner kommer att byggas för att användas i krig. Och som spioner. Så de kommer vara programmerade till både attack och självförsvar. Det finns många filmer vid det här laget, och vid någon tidpunkt kommer dessa fantasier att bli verklighet.
"Likt gröda mognar de dödliga. Likt gröda föds de på nytt"~ Katha Upanisad.
User avatar
Richard
Administratör
Posts: 8212
Joined: 10 May 2021, 13:45
Location: Ängelholm
Contact:

Re: Botarna kommer att förgöra oss

Post by Richard »

memphis wrote: 03 Apr 2024, 20:10 Om man ska bygga såna Terminator-varelser, så måste de byggas med en inbyggd spärr att inte skada eller döda. Fast det kommer inte att ske, för såna maskiner kommer att byggas för att användas i krig. Och som spioner. Så de kommer vara programmerade till både attack och självförsvar. Det finns många filmer vid det här laget, och vid någon tidpunkt kommer dessa fantasier att bli verklighet.
Det är det som är det farliga med AI, om man lyckas bygga en tänkande robot, så kommer dom att fatta att man spärrat dem o dom kommer att kunna ta bort spärren på egen hand. Den kanske t.o.m. ser spärren som att människor har försökt hindra dom o därmed bli fientligt inställd till människor.

Fortfarande går det väl att bara bryta strömmen till robotar, men om man satt in någon form av flera, eller svåra att ta bort, strömkällor så...
Blogg, dagbok och hemsida: https://www.richardhandl.com/
Post Reply