Page 12 of 16

Re: Min favoritmat

Posted: 22 Nov 2022, 19:45
by Miika
Jag älskar vegetarisk mat men äter det för sällan! Nu har jag hittat ett recept som jag ska testa imorgon, Morotsfritters med fetaostkräm

Re: Min favoritmat

Posted: 23 Nov 2022, 08:49
by Miika
Nästa gång jag beställer mat så köper jag ingredienser till slottstek

Re: Min favoritmat

Posted: 26 Nov 2022, 00:13
by Fantasio
Jag är väldigt förtjust i rostad lök, även fast den enda jag hittar är av märket Eldorado. Tror det är svårt att misslyckas med, så att alla märken, vilka de än må vara, är lika goda. Till klassikern pasta o falukorv vill jag ha rejält med sådan, tycker den sätter piff på många maträtter.

Re: Min favoritmat

Posted: 06 Dec 2022, 23:37
by Fantasio
Någon dag ska jag steka kokt potatis. Frågan är om jag ska använda min jättestora kastrull eller om det duger med den vanliga som jag kokar ris och pasta i. Räcker det inte att täcka potatisen med vatten? Det blir så varmt att hälla av vattnet även med grytlappar på händerna ur den stora kastrullen.

Re: Min favoritmat

Posted: 28 Dec 2022, 22:56
by Fantasio
Jag älskar friterad mat. Pommes frites är en given favorit inte bara hoas mig. Friterad kyckling gillar jag också. Det fanns ett ställe rätt nära mig där jag brukade köpa med mig en hink. De har flyttat och har bara en sida på Facebook. Står mest på arabiska där. Vårrullar! Friterade räkor!

Re: Min favoritmat

Posted: 03 Jan 2023, 00:32
by Fantasio
Av någon anledning gillar jag mat, främst korv och kött, synnerligen välstekt, på gränsen till bränd. Kan det ha att göa med att jag är rädd för bakterier i maten? Om du går på krogen och beställer in en köttbit, hur vill du ha den? Genomstekt, rosafärgad eller rent av blodig?

Re: Min favoritmat

Posted: 03 Jan 2023, 13:21
by Geta
Fantasio wrote: 26 Nov 2022, 00:13 Jag är väldigt förtjust i rostad lök, även fast den enda jag hittar är av märket Eldorado. Tror det är svårt att misslyckas med, så att alla märken, vilka de än må vara, är lika goda. Till klassikern pasta o falukorv vill jag ha rejält med sådan, tycker den sätter piff på många maträtter.
För första gången köpte jag rostad lök igår. Bara av nyfikenhet. Tror inte att jag
gör om det. Köpte även Bostongurka.

Re: Min favoritmat

Posted: 03 Jan 2023, 14:10
by Santina
Marinerade kycklingklubbor i ugn med potatisklyftor och bea och en sallad med salladsdressing på. Min kompis paradrätt. Lika gott varje gång.

Re: Min favoritmat

Posted: 03 Jan 2023, 18:36
by Fantasio
Geta wrote: 03 Jan 2023, 13:21
Fantasio wrote: 26 Nov 2022, 00:13 Jag är väldigt förtjust i rostad lök, även fast den enda jag hittar är av märket Eldorado. Tror det är svårt att misslyckas med, så att alla märken, vilka de än må vara, är lika goda. Till klassikern pasta o falukorv vill jag ha rejält med sådan, tycker den sätter piff på många maträtter.
För första gången köpte jag rostad lök igår. Bara av nyfikenhet. Tror inte att jag
gör om det. Köpte även Bostongurka.
Geta, vad hade du till den rostade löken? Jag är väldigt förtjust i det, men smaken är som baken.

Re: Min favoritmat

Posted: 03 Jan 2023, 18:37
by Fantasio
Santina wrote: 03 Jan 2023, 14:10 Marinerade kycklingklubbor i ugn med potatisklyftor och bea och en sallad med salladsdressing på. Min kompis paradrätt. Lika gott varje gång.
Det låter väldigt gott. Jag gillar kyckling, men brukar bara steka de i form av filéer.

Re: Min favoritmat

Posted: 14 Jan 2023, 00:38
by Fantasio
Vad tror ni om den här rätten? Ett lager skivad potatis och sedan kassler över dem och så riven ost. Dela färska champinjoner och ha dem på varje varv. Göra tre lager med potatis. Avsluta med extra mycket ost samt en trea vispgrädde.

Re: Min favoritmat

Posted: 14 Jan 2023, 16:02
by Geta
Jag skulle fräsa lite på svampen först. Det brukar vara mycket vatten
i svamp som behöver koka bort.