Twitter

Om att köpa dator, lösa datorproblem och tipsa om dataspel.

Moderator: Moderator 1

Post Reply
User avatar
Koi
Talliummedlem
Posts: 5456
Joined: 11 May 2021, 18:30

Twitter

Post by Koi »

Hur funkar twitter? Försökte med twitter för några år sen. Blev bara stressad. Fattade inte ens syftet med det.

Hur följer man någon och kan man vara anonym?
User avatar
Schizofreni
Vanadinmedlem
Posts: 1017
Joined: 10 May 2021, 15:14
Contact:

Re: Twitter Schizofrenin

Post by Schizofreni »

Koi wrote: 14 May 2021, 13:38 Hur funkar twitter? Försökte med twitter för några år sen. Blev bara stressad. Fattade inte ens syftet med det.

Hur följer man någon och kan man vara anonym?
Ja, twtter kan verka ganska meningslöst, till att börja med.... Ingen tvekan om det.

Skriver man korta meddelanden om något som man är intresserad av kan man dock så småningom få en del följare som är intresserad av just det ämnet. En del bloggare twittrar ut sina senaste blogposter etc.

Söker du tex "schizofreni forum" kan du se vilka som twittrat om detta och gjort reklam för viska genom tiden.
https://twitter.com/search?q=%20schizof ... yped_query

En del som blir snabbt bitna av twitter verkar vara i politiska intressefält, där förolämpningar och snedvridningar av sanningen verkar vara vanligare än på andra ställen. Trump osv. Efter en tid blir skämten så inavlade och knepiga att det kan vara svårt att förstå meningen. Och ja, ganska meningslöst i längden för de flesta utanför. Visst!

Hur följer man någon på twitter
När du tittar på en profil så ser du "Follow" till höger, bara klicka så följer du den personen. (Kräver att du är inloggad.)

Anonym
Ja, du kan vara anonym. Det kräver dock en fungerande Mail. Twitter vill ibland av "säkerhetsskäl" kolla din mail med jämna mellanrum om du twittrar från olika datorer eller använder flera konton alt anonym browser. Dvs saknar specifika cookies för just det kontot. Ibland vill de också ha telefonnummer ibland (numera väldigt sällan) vilket jag tycker att man ska ignorera.

Är twitter meningslöst eller beroendeframkallande?
Både och! Det är och upplevs som ganska meningslöst tills man börjar få respons från andra. Vanligen via
-Ökat antal följare
-Likes av inläggen
-ReTweets etc
Vilket också blir drivfaktorn till avarterna...

Image
Viska 3.1 på twitter rena Schizofrenin, eller?
Last edited by Schizofreni on 14 May 2021, 19:15, edited 1 time in total.
User avatar
Koi
Talliummedlem
Posts: 5456
Joined: 11 May 2021, 18:30

Re: Twitter

Post by Koi »

Tack. Är det nåt att prova igen? Tycker det verkar svårt.
User avatar
Schizofreni
Vanadinmedlem
Posts: 1017
Joined: 10 May 2021, 15:14
Contact:

Re: Twitter Schizofreni

Post by Schizofreni »

Nej, svårt är det inte.
Problemet är väl mer att det kan kännas meningslöst tills man greppar meningen med det. Hade mitt första konto i flera år innan det lossnade någorlunda. Så starta du upp ett konto och twittra några gånger, följ några som verkar intressanta.

Varför inte passa på att göra lite reklam för Viska 3.1 osv eller tweeta om något som intresserar dig. Låt kontot sedan vila för att se om du växer in i det s.a.s. Lite som kravlös träning i att ha en närvaro på nätet. Personlig eller opersonlig, du väljer själv.

Känner du någon som twittar kan du ta det därifrån och kolla på när vederbörande twittrar och förstå lite därifrån, genom att observera.

På håll kan ju både Facebook och twitter se brutalt meningslösa ut i mina ögon, kanske rent utav korrosiva kolosser, men de är och blir vad man gör dem till.

Image
Det är väl lite som Kinesiska Aftonbladet
En fantasi någon skapat och gjort verklig, man känner liksom inte igen en vettig bokstav till att börja med men viss del av symbolerna kanske går hem. Ofta faller bollarna på händerna eller utanför till att börja med, men när man greppar dem i händerna så kännns det skönare i handlaget.

De sociala färgerna på både twitter och facebook kanske aldrig riktigt känns helt trogna den verklighet vi lever i, men alla sagor kan också ha sin skönhet. I början kan dock träsmaken vara väldigt uppenbar
User avatar
Koi
Talliummedlem
Posts: 5456
Joined: 11 May 2021, 18:30

Re: Twitter

Post by Koi »

Ok. Där fick jag ett syfte iaf. Att göra reklam för viska 3.1. Ska kolla imorgon. Om det är nåt.
User avatar
Schizofreni
Vanadinmedlem
Posts: 1017
Joined: 10 May 2021, 15:14
Contact:

Re: Twitter

Post by Schizofreni »

Koi wrote: 14 May 2021, 20:31 Ok. Där fick jag ett syfte iaf. Att göra reklam för viska 3.1. Ska kolla imorgon. Om det är nåt.
Mycket bra!
När du registrerar dig fyller du i namnet på ditt inresse/syftet med kontot Inte ditt eget namn (intresen har också namn) De vill ha ditt telefonnummer, klicka i mail i stället om du inte vill lämna ut tel. Fyll i date of birth, (det står inte att det måste vara ditt egna!)

Välj själv vilka data du vill sprida
Det finns ingen anledning att lämna ut personliga data som namn etc till twitter eller facebook. De säljer allt och har en mycket låg strukturell integritet. Respektera twitter som twitter respekterar dig, dvs se dem som en datakälla eller en källa för att sprida data, inget annat.

Nissegossen skulle passa bra med konto-namnet @Nissegossen (vilket är ledigt) Du kanske vill ha @SchizofreniForu vilket också är ledigt. Att kontot heter som sitt ämne gynnar synligheten. @Schizofreniforum funkar inte då det är en bokstav för långt. (15 bokstäver max)

Gah, vad långranding ja blir ibland
User avatar
Koi
Talliummedlem
Posts: 5456
Joined: 11 May 2021, 18:30

Re: Twitter

Post by Koi »

Ska klura på namnet. Tack för tipsen.
Post Reply