Att skriva är en lisa för själen

Hur jag själv har lyckats må bättre. Publicera här, så kanske du får Nobelpriset!

Moderator: Moderator 1

User avatar
MsTibbs
Rodiummedlem
Posts: 23967
Joined: 06 Sep 2021, 19:31

Re: Att skriva är en lisa för själen

Post by MsTibbs »

Fantasio wrote: 17 Jun 2024, 17:31 Idag har varit en toppendag. Det började på morgonen när jag var ute och letade burkar några timmar. Jag fick ihop inte mindre än tretton kronor på det letandet. Efter det, nära varuhusen öppnade, tog jag plats på en prydnadskudde mellan två varuhus. Med mig hade jag en skylt där det stod "Hjälp mig, jag har cancer". Det slog an hos flanörerna, jag fick ihop hela 22 kronor på det. Allt som allt blev det således 35 kronor. Jag gör om denna bravad imorgon så har jag till en öl av mellanstorleken på bästa puben God vän. Jag vill dit snarast och höra hur det är med mina polare plus Fikret i baren. Planen är att späka mig fram till på fredag och med hjälp av min nyfunna förmögenhet kan jag gå dit. Det plus försörjningsstödet. Det blir att leva på nudlar och kranvatten i fyra dygn, sedan är fredagen här. Förhoppningsvis kan Bosse Rulltårta följa med, då har jag någon som kan bjussa på en öl eller två. Hela världen möts på God vän.

Det har stormat i mitt huvud de senaste dagarna. Röster, paranoia och annat jox. Men nu har det lugnat ned sig. Gissa varför? Just det, jag har varit på Systembolaget och handlat åtta öl, Norrlands djup. Jag är inne på kvällens andra starköl och har törst efter mer. Alkohol är en välsignelse, den skänker en härjad själ en stunds lindring. Öl slår benso och andra lugnande mediciner med hästlängder. Motståndare till fyllor brukar tjata om att man får ångest dagen efter en fylla, men så är inte fallet med mig. Jag blir en smula trött, det är allt. Det blir att hoppa över min Stesolid, dem blandar jag inte med starkvaror, även fast det bara skulle göra så jag somnar av den kombon. Äntligen är jag avslappnad, äntligen är jag lugn. Tack för det, Norrlands djup.

Kvällens skroderande.

:(
In a world where you can be anything, be kind.
User avatar
Fantasio
☢️ Prometiummedlem ☢️
Posts: 18761
Joined: 10 May 2021, 18:10

Re: Att skriva är en lisa för själen

Post by Fantasio »

Jag har idag skrivit tre inlägg på bloggen. Det tar fokus från mitt mående och jag är tacksam för all distraktion från mitt upplevda mående jag kan få.
Post Reply