Page 4 of 5

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 24 Jul 2023, 22:51
by Fantasio
Är det någon här som köpt oxfilé? Detär ju svindyrt, flera hundra kronor kilot. När jag lyxar till det steker jag fläskkött. Visst är det gott med oxfilé, men tycker inte det är värt pengarna det kostar.

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 24 Jul 2023, 22:52
by Zoidar
Fantasio wrote: 24 Jul 2023, 22:51 Är det någon här som köpt oxfilé? Detär ju svindyrt, flera hundra kronor kilot. När jag lyxar till det steker jag fläskkött. Visst är det gott med oxfilé, men tycker inte det är värt pengarna det kostar.
Köper hellre fläskfilé.

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 24 Jul 2023, 22:55
by Fantasio
Zoidar wrote: 24 Jul 2023, 22:52
Fantasio wrote: 24 Jul 2023, 22:51 Är det någon här som köpt oxfilé? Detär ju svindyrt, flera hundra kronor kilot. När jag lyxar till det steker jag fläskkött. Visst är det gott med oxfilé, men tycker inte det är värt pengarna det kostar.
Köper hellre fläskfilé.
Samma här. Brukar köpa danskt kött. Kanske inte lika bra som svenskt, jag vet inte.

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 26 Jul 2023, 20:02
by Fantasio
Kött är för mig påkostat. En förpackning med två fläsknoisetter kostar väl runt trettio kronor. Kan med fördel stekas dagen innan förtäring.

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 28 Jul 2023, 20:32
by Fantasio
Fiskpinnar är ju lågbudget, Lätta att laga och förhållandevis billigt. Men det sägs att det inte är speciellt nyttigt. Så farligt kan det väl inte vara? Det skulle jag kunna laga till på söndag. Har idag diskat med boendestödet och fick stekpannan hyfsat ren .

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 28 Jul 2023, 22:16
by yrväder
Du kan köpa sej t. ex och doppa dem i ägg och skorpmjöl blir lite mer fisk. Gillar fiskpinnar även om jag inte äter det så ofta ibland kan det vara lite för mycket skorpmjöl och för lite av fisken.

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 28 Jul 2023, 22:50
by Fantasio
yrväder wrote: 28 Jul 2023, 22:16 Du kan köpa sej t. ex och doppa dem i ägg och skorpmjöl blir lite mer fisk. Gillar fiskpinnar även om jag inte äter det så ofta ibland kan det vara lite för mycket skorpmjöl och för lite av fisken.
Torskfilé har jag panerat. Det blev väldigt gott. Tack för tipset.

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 29 Jul 2023, 08:10
by yrväder
Var god, Fantasio

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 31 Jul 2023, 23:03
by Fantasio
yrväder wrote: 29 Jul 2023, 08:10 Var god, Fantasio
Tack, yrväder.

Jag ser fram emot att göra mina egna hamburgare. De jag köper ute, vilket i och för sig är sällan, tenderar att ramla i bitar och jag får grisa i mig med fingrarna. I mina hamburgare stannar allt det goda mellan över- och underdel på hamburgerbrödet. Det som tar emot är disken efter att jag ätit, jag blir då mätt och vill bara gå och lägga mig.

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 21 Sep 2023, 20:28
by Fantasio
Hur noga måste man vara när man putsar en "stock" fläskfilé? Undrar vad kilopriset ligger på. Vet inte hur mycket som går åt till en måltid. Riktigt kött är lyxmat för mig.

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 18 Jan 2024, 20:39
by Fantasio
Vill ha kött, färska champinjoner, pommes frites och bearnaisesås. Det borde jag klara av att ta mig an. Varma luncher i all ära, jag saknar hemlagad mat.

Re: Vardagsmat och lite mer påkostat

Posted: 11 Feb 2024, 20:27
by Fantasio
Jag lagar vad som faller mig in om det nu inte är för tidskrävande för min smak. Man kan ju säga att jag (och många med mig) har lördag hela veckan.