Page 7 of 23

Re: Paradrätter

Posted: 27 Oct 2021, 04:33
by Klankedinken
Geta wrote: 26 Oct 2021, 21:08 Jag tycker att Findus och Dafgårds är ganska bra på att tillaga kartongrätter.
De fick kritik från nakne kocken för ett antal år sedan. Sedan ryckte de upp sig.
Jag tycker Jaun Clause Van DAmme skulle göra en cooking show där han står utan tröja! Han kan laga mat från frankrike!

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2021, 15:23
by Miika
Jag ska tillaga en fläskfilégryta idag och tänkte ha i skogs champinjoner, har hört att den ska vara godare än vanliga champinjoner. Någon som vet?

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2021, 15:49
by Geta
Har aldrig köpt skogschampinjoner. Borde göra det.

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2021, 16:56
by Miika
Kostade 47,90 kr kilot

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2021, 17:02
by Klankedinken
Imorgon är det fläskfile gryta på COOP

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2021, 19:15
by Miika
Geta wrote: 28 Oct 2021, 15:49 Har aldrig köpt skogschampinjoner. Borde göra det.
Jättegod svamp! mycket smak

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2021, 19:43
by Fantasio
Jag var på ett annat Hemköp idag och de hade stora byttor med svamp, både champinjoner och kantareller. Vad sugen jag blev.

Re: Paradrätter

Posted: 28 Oct 2021, 19:45
by memphis
Tycker att svamp inte smakar så mycket jag. Bara en svag smak av jord och skog. Gott iofs.

Re: Paradrätter

Posted: 15 Nov 2021, 01:00
by Fantasio
Något liknande har jag gjort.

"Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
Skölj och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg den i en bunka och blanda den med en halv tsk salt i en skål.
GRATÄNGSÅS: Smält smör i en kastrull.
Rör ut mjölet i smöret.
Tillsätt mjölken lite i taget och låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt, peppar och ev. riven muskot. Låt sedan koka på lägsta värme och rör då och då medan du steker grönsakerna.
Låt stå medan du steker zucchinin.
Skölj och skiva zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor.
Stek dem i lite olivolja så att de får färg några minuter.
Lägg upp dem i en gratängform.
Skölj och skiva tomaterna och lägg med zucchinin.
Skölj av auberginen och stek dem några minuter på varje sida tills de fått färg.
Varva zucchini, tomat och aubergineskivor i snett liggande rader gratängformen.
Strö över salt, svartpeppar och chiliflakes.
Fördela över gratängsåsen.
Skär mozzarellaosten i två delar och sedan i skivor.
Fördela osten över grönsakerna.
Grädda mozzarellagratängen i ca 20 minuter i mitten av ugnen tills den fått fin färg och är genomvarm."

Re: Paradrätter

Posted: 18 Nov 2021, 01:13
by Fantasio
Finns det någon som sitter inne med ett gott recept på potatissallad? Visst är den man köper i mataffären god, men ens egna tycker jag är godast. Jag kokar potatis och tärnar den (man kan tärna den rå o koka). Sedan har jag i några klickar majonnäs, en sked senap, en halv finhackad lök och finhackad saltgurka. Har mjölk eller grädde i salladen. Det blir supergott. Så köper man till revbensspjäll, då blir det smaskigt värre.

Re: Paradrätter

Posted: 18 Nov 2021, 10:41
by Geta
Hemgjord potatissallad är godast!

Re: Paradrätter

Posted: 18 Nov 2021, 19:29
by björk
Ugns Gratinerad Falu korv.

Köp en Falukorv.
Snitta den med skåror & fållor.
Sätt ost emellan var och varannan fålla.
Tillsätt krossade tomater, skurna äppelbitar,
tomat skivor, ketchup senap vit peppar svart peppar
oregano, meja ned ost ketchup, senap över det hela.
Rödlök göm inte de(t),
gratinera i ugn på en Ugns fast form.
gratinera i 35 minuter.
Ta makaroner snabba och så.
Spagetti är med bra.
etc..
kaffe.
Snus... vila dryck mjölk/cola !!!