Page 7 of 9

Re: Tacos

Posted: 06 Dec 2022, 23:07
by Fantasio
Planen är att göra tacos imorgon. Medans köttfärsen ligger och puttrar i stekpannan strimlar jag sallad, finhackar en lök, finhackar en tomat och finhackar gurka. Åh, vad gott det ska bli!

Glömde ju jalapenos. De är goda.

Re: Tacos

Posted: 07 Dec 2022, 23:24
by Fantasio
Idag köpte jag Majstortilla, åtta mjuka tortilla av vete och majs. Söt och mild smak. En burk jalapenos från Santa Maria och vitlöksalsa från samma företag. Tyvärr bara medium i styrka på den. Nu fattas bara gul lök, tacokrydda (pulver) och köttfärs. Planen är att handla det imorgon, men vet inte om jag vågar på grund av min rygg.

Re: Tacos

Posted: 08 Dec 2022, 05:13
by 1Dave
Majstortillan var riktigt bra i mitt tycke. Köpt dem de senaste två tacotillfällena.

Re: Tacos

Posted: 10 Dec 2022, 00:30
by Fantasio
Vad bra,
1Dave wrote: 08 Dec 2022, 05:13 Majstortillan var riktigt bra i mitt tycke. Köpt dem de senaste två tacotillfällena.
Vad bra, 1Dave. Det fanns några olika att välja mellan. Då köpte jag rätt sort. Förhoppningsvis har affären nötfärs inne imorgon, annars får jag äta falukorv.

Re: Tacos

Posted: 15 Dec 2022, 21:40
by Fantasio
Det gäller att komma till skott med tacosen. Har ju brödet liggandes framme, är det bättre att ha dem i kylskåpet? De ligger j inte i kyla i mataffären. Kommer att ta hälften av köttfärsen och lägga den i en plastburk så att jag har mat till två måltider. De överblivna bröden mumsar jag i mig framför datorn.

Re: Tacos

Posted: 15 Dec 2022, 22:00
by Fantasio
Recept på tacosens kusin enchiladas:

Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form med hälften av oljan. Blanda tomaterna med kryddmixen. Stek färsen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Blanda ner hälften av både tomatsåsen och osten i färsen. Låt koka upp. Fördela köttfärsen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner i formen. Häll på resten av tomatsåsen och strö över resten av osten. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills enchiladan fått fin färg. Det ska vara 500 g passerade tomater och en förpackning kryddmix enchilada. Det funkar väl lika bra med krossade tomater och tacokrydda, eller?

Re: Tacos

Posted: 16 Dec 2022, 12:13
by Krokus
20 minuter i 225 grader låter länge! Skulle gissa på att tortillabröden blir brända i kanten. När jag gör enchiladas har jag 200 grader i 10 minuter.

Re: Tacos

Posted: 20 Dec 2022, 19:58
by Fantasio
Okej, Krokus. Lite bränd mat tycker jag om. Men det får så klart inte bli för mycket, var nu den gränsen går för mig.

Imorgon måste jag nog komma till skott så min matlagning inte rinner ut i sanden. Ska bara köpa ett salladshuvud (heter det så?) och köttfärs.

Re: Tacos

Posted: 20 Dec 2022, 23:16
by Fantasio
Faktiskt kom jag på en grej till att ha till mina tacos: Fefferoni. De brukar väl säljas på glasburk. Har för mig att det är olika styrkor på dem. Jag väljer då den starkaste. Jag väljer att äta dem hela, vid sidan om tacosen. Skär jag dem i bitar går "spadet" i dem förlorat.

Re: Tacos

Posted: 21 Dec 2022, 15:19
by zoegas
Fantasio wrote: 20 Dec 2022, 23:16 Faktiskt kom jag på en grej till att ha till mina tacos: Fefferoni. De brukar väl säljas på glasburk. Har för mig att det är olika styrkor på dem. Jag väljer då den starkaste. Jag väljer att äta dem hela, vid sidan om tacosen. Skär jag dem i bitar går "spadet" i dem förlorat.
Färsk paprika istället för de inlagda fefferoni. det är så mycket ättika i de.

Re: Tacos

Posted: 21 Dec 2022, 19:49
by Fantasio
Okej, zoegas. Fast paprika har jag aldrig haft till tacos. Det kanske är gott.

Re: Tacos

Posted: 23 Dec 2022, 20:37
by Fantasio
Då har jag lagat tacos. Åt fyra mjuka bröd av åtta. Det blev så fiffigt att det finns köttfärs så det räcker till en måltid imorgon också.