Page 15 of 23

Re: Paradrätter

Posted: 31 Aug 2022, 23:56
by Fantasio
Fick jag bara välja en råvara att äta blev det potatis. Man kan göra så mycket med den. Råstekt potatis är ju en höjdare. Enkelt och gott. Bara att skiva potäterna och lägga i en stekpanna. Det har jag gjort många gånger. Tycker det blir godare än klyftpotatis. Jag vill inte ha skalet på när jag gör det. Kanske därför som jag föredrar råstekt potatis.

Re: Paradrätter

Posted: 31 Aug 2022, 23:58
by Zoidar
Jag gillar också råstekt potatis, men magen blir uppsvälld.

Re: Paradrätter

Posted: 31 Aug 2022, 23:59
by Fantasio
Jaha, det var märkligt. Inte kan man väl vara allergisk mot potatis? Kan det ha att göra med stärkelsen tror du, Zoidar?

Re: Paradrätter

Posted: 01 Sep 2022, 00:01
by Zoidar
Fantasio wrote: 31 Aug 2022, 23:59 Jaha, det var märkligt. Inte kan man väl vara allergisk mot potatis? Kan det ha att göra med stärkelsen tror du, Zoidar?
Kanske, vet inte. Inga problem med kokt.

Re: Paradrätter

Posted: 01 Sep 2022, 23:34
by Fantasio
Nu är jag sugen på stekt potatis och knaperstekt bacon. Husmanskost och inte bara bukfylla som med den uttjatade snabbmaten. Visst kan det vara gott med snabbmat ibland, men inget slår hemlagad husmanskost.

Re: Paradrätter

Posted: 01 Sep 2022, 23:35
by Zoidar
Mikrade nyss lax och broccoli, men fortfarande hungrig.

Re: Paradrätter

Posted: 01 Sep 2022, 23:39
by Zoidar
Fantasio, tänk dig fläskfilé med klyftpotatis och brunsås.

Re: Paradrätter

Posted: 02 Sep 2022, 00:01
by Fantasio
Ja, det låter gott, Zoidar.

Re: Paradrätter

Posted: 02 Sep 2022, 18:09
by Snuttan
Oxrullader med gräddsås eller fyllda fläskrullader med gräddig portvinsås och blomkålsgratäng

Re: Paradrätter

Posted: 02 Sep 2022, 18:58
by Fantasio
Lite som oxrullader, eller? Lät gott, hur som helst.

Re: Paradrätter

Posted: 02 Sep 2022, 20:07
by Snuttan
Det är det nog

Re: Paradrätter

Posted: 27 Sep 2022, 20:29
by Miika
I dag har jag testat ett nytt recept som jag hittade i Allas tidningen

Fluffiga bananplättar med blåbär

2 portioner, 15 minuter

4 ägg
2 mogna bananer
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 krm salt
smör till stekning

Tillbehör
Flytande honung
blåbär eller blåbärssylt

1. Dela äggen i gulor och vitor. Mosa bananerna och blanda dem med äggula, salt, vaniljsocker och bakpulver

2. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner försiktigt i smeten.

3. Stek små plättar i smör

4. Lägg upp dem på tallrik och ringla över honung . Servera med blåbär