Eftersom jag är värdelös på att göra såser får jag förlita mig på pulversåser eller såser på tetra. Blå band har brunsås på påse, den passar till potatis och med en köttbit till. Bearnaisesås använder jag till ris. Ibland lyxar jag till det med kantarellsås och i den ska det vara mjölk och inte vatten. Jag är försiktig med ketchup och har hellre chilisås på pasta. Det funkar bra med vitlökssås till både pasta och ris, men det är inte mycket i en sådan flaska (eller i chilisåsflaskan). Hur ser din relation till såser ut?
Kör du som jag med Knorr eller Blå band? Jag köpte innan mitt avbrott i matlagningen med champinjonsås på tetra. Den ska jag titta efter. Undrar om den står kallt eller i vanlig hylla.
Krokus wrote: ↑11 Jan 2023, 11:30
Igår åt jag sås till fisk för första gången på evigheter. Torskfilé med citron- och dillsås. Kan leta upp receptet om nån är intresserad.
Blå band har en del spännande på sin repertoar. Rosepeppar och Karl-Johan svampsås finns också. "Tips! Använd din steksky i såsen." De har även såser på flaska. Den vitlökssås jag har är från Felix dock.