Page 10 of 16

Re: Min favoritmat

Posted: 19 Oct 2022, 22:52
by Fantasio
Sätt ugnen på 200°. Strimla kasslern. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Häll över grädden och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min. Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min. Servera gärna med sallad.

Superenkelt och säkert väldigt gott.

Re: Min favoritmat

Posted: 23 Oct 2022, 23:16
by Fantasio
Pepparbiff minns jag att min mamma gjorde ibland, tror främst på söndagar. Tror vi hade pommes frites till det, men kan missminna mig. Supergott kött, bland den godaste kötträtt jag ätit.

Re: Min favoritmat

Posted: 23 Oct 2022, 23:21
by Zoidar
När jag var 12-ish och var på Kanarieöarna åt jag pepparstek ute varje kväll.

Re: Min favoritmat

Posted: 23 Oct 2022, 23:55
by Fantasio
Åh, vilken lyx, Zoidar. Det är ju festmat.

Re: Min favoritmat

Posted: 23 Oct 2022, 23:57
by Zoidar
Fantasio wrote: 23 Oct 2022, 23:55 Åh, vilken lyx, Zoidar. Det är ju festmat.
Jag, vet! Sen fick vi en drink efter maten. Dock ej alkoholhaltig till oss barn.

Re: Min favoritmat

Posted: 24 Oct 2022, 00:00
by Fantasio
Zoidar wrote: 23 Oct 2022, 23:57
Fantasio wrote: 23 Oct 2022, 23:55 Åh, vilken lyx, Zoidar. Det är ju festmat.
Jag, vet! Sen fick vi en drink efter maten. Dock ej alkoholhaltig till oss barn.
Är det 90-tal vi pratar? Maten var billigare än i Sverige antar jag.

Re: Min favoritmat

Posted: 24 Oct 2022, 00:01
by Zoidar
Fantasio wrote: 24 Oct 2022, 00:00 Är det 90-tal vi pratar? Maten var billigare än i Sverige antar jag.
Ja, det var i början på 90-talet.

Re: Min favoritmat

Posted: 24 Oct 2022, 19:46
by zoegas
Pepparbiff är Tournedo, den tjocka delen på en ox-filet. Och så brutalt med svartpeppar på. Det är ändå inte så starkt som det ser ut? Sjukt gott.

Re: Min favoritmat

Posted: 29 Oct 2022, 22:18
by Fantasio
Jag har säkert postat detta tidigare i tråden, men kör i så fall en gång till; Jag är svag för hasselbackspotatis, vilket är en smidig rätt att tillaga. Till det stekta färska champinjoner och en rejäl köttbit. Lite grönt till också, som tomat, gurka och isbergssallad. Jösses Amalia vad hungrig jag är.

Re: Min favoritmat

Posted: 30 Oct 2022, 23:09
by Fantasio
Kyckling är jag väldigt svag för. Vanligt stekt eller friterat. Förut låg Amercian Fried Chicken i närheten av där jag bor och då köpte jag en hink med godsaker därifrån. En fritös som ej använder olja, hur kan resultatet bli friterad kyckling? Är det bara att lägga in filéerna och slå på maskinen? Är det något jag saknar i min stad är det Kentucky fried chicken, men den skulle väl hamna vid ett externt köpcentrum som allt annat.

Re: Min favoritmat

Posted: 02 Nov 2022, 22:29
by Fantasio
Jag tycker mycket om potatis, en råvara som man kan göra mycket gott av. Koka, tärna och steka tillsammans med rikligt med gul lök. Falukorv passar bra att ha till. Det händer något med potatisen när man har den i en stekpanna även fast det inte blir någon stekyta att tala om.

Re: Min favoritmat

Posted: 02 Nov 2022, 22:49
by Fantasio
Tyvärr tog mamma med sig sitt recept på kladdsallad i graven. Men tror att basen är densamma som i potatissallad. Majonnäs, senap och mjölk och blanda ihop de ingredienserna. Strimla isbergssallad och ha på. Finhackad tomat ska det väl vara i också. Den måste jag försöka mig på om jag nu kommer igång med matlagningen igen.